Analoge avonturen | #1

Deze maand schoot ik weer eens een analoog rolletje vol, met daarop foto’s van de lente, de zomer en het begin van het najaar. Snel gaat dat dus niet altijd bij mij, het volmaken van een rolletje. Ik moet er nog altijd een gewoonte van maken om de analoge camera dagelijks mee te nemen in mijn tas – en om er dan ook nog aan denken om deze er daadwerkelijk uit te halen gedurende mijn avonturen. En die belevenissen op beeld, die wil ik hier delen. In de nieuwe rubriek Analoge avonturen! Een kijkje door de lens naar mijn afgelopen half jaar.

FietstochtAnaloge avonturen | #1
Analoge avonturen | #1
Analoge avonturen | #1

We beginnen deze reis in het voorjaar. Bovenstaande foto’s zijn ergens in mei gemaakt, of misschien begin juni. (Kort hierna haalde mijn vriend, Remco, zijn lange lokken eraf. Vandaar dat ik de tijdsperiode heb onthouden.) We waren hier even ontsnapt aan de drukte in de stad; aan het fietsen door de dorpen rondom Utrecht. En wat kwamen we daar toch een fijne plekjes tegen! Urenlang fietsen, urenlang kletsen – een heerlijke bezigheid in de warme lenteavonden. Ons voornemen was na afloop dan ook om dit met regelmaat te gaan doen, maar dat is er enigszins bij ingeschoten. Komend jaar weer een kans.

BoedapestAnaloge avonturen | #1
Analoge avonturen | #1
Analoge avonturen | #1
Analoge avonturen | #1
Analoge avonturen | #1
Analoge avonturen | #1

Dit deel van de foto’s is gemaakt tijdens mijn zomervakantie in Boedapest, Hongarije. Oh, ik heb er warme herinneringen aan. De brandende zonnestralen voel ik nog zo op mijn gezicht schijnen – heet was het er zeker. Dat terwijl de kou momenteel toch echt aan het toeslaan is. Ik verlang dan ook best een beetje terug naar deze zinderende zomerperiode. Het was een week vol ontspanning, lange wandelingen en late avondmaaltijden op het terras. Ik zat middenin een drukke scriptiefase, die mijn zomer verder grotendeels in zijn macht had, maar ik kon de stress tijdens deze week helemaal van mijn schouders laten glijden. Zoals een vakantie hoort te zijn.

Ik kan het niet laten om hier ook even wat Boedapest tips te delen. De hoogtepunten op een rij.

  • Kőleves Vendéglő: eigenzinnig restaurant met gezonde, authentieke gerechten. En een groot, kleurrijk terras. Goede plek om naartoe te gaan als het mooi weer is.
  • Menza: gerenommeerd restaurant in de stad. Soms een rij voor de ingang, maar het wachten meer dan waard. Tof 70’s interieur, enorm aardig personeel en overheerlijk eten.
  • Kertem: een soort pop-up bar middenin een park (ook een heerlijke plek om te wandelen overigens!). Laagdrempelig en goedbezocht door locals. Verschillende (speciaal)bieren op de tap, en een huis-tuin-en-keuken-barbecue voor wie hongerig is. Volgens mij alleen in de zomer geopend.

WandelingAnaloge avonturen | #1
Analoge avonturen | #1
Analoge avonturen | #1

Foto’s van een wandelingetje door de stad, Utrecht. Toen de bomen nog mooi groen waren. En we zonder jas op pad konden gaan. Al laten de herfstbladeren me net zo goed genieten – ook die staan inmiddels op een analoog rolletje. Net als de warme jassen. Nu nog maar weer even geduld hebben tot dit rolletje volgeschoten is.

ThuisAnaloge avonturen | #1

Analoge avonturen | #1

Deze foto’s vormen mijn favoriete deel van deze Analoge avonturen. Heel eenvoudig zijn ze eigenlijk, gewoon thuis gemaakt. Niets bijzonders, niets aan de hand. Geen verrassingen. Misschien is dat waarom ik ze zo fijn vind: ik zie rust in deze foto’s. Thuis gemaakt, waar mijn basis ligt. Waar ik momenteel na iedere stagedag weer terugkom, om er op de bank of aan de tafel mijn avond door te brengen. Alle plantjes op hun plek, kaarsen aan, kop thee bij de hand – en alles is goed. Ik voel me een echte huismus nu ik dit zo schrijf, iets wat ik dan ook behoorlijk ben geworden sinds ik ruim een half jaar geleden ben verhuisd naar het appartement waar ik nu woon. Van een chaotisch studentenhuis naar een plek waar ik op adem kan komen.

Bekijk meer • fotografie tekstovercontact

Volg Anna Schouten – Tekst & beeld op • InstagramFacebookBloglovin’

Wat vind jij van analoge fotografie?

Heb je de vorige blogposts al gezien?
• 
Puik Project | Je tuin delen met Jouw Stek
• Thuisbeeld | Rachel van De Huismuts
Achter de schermen | Rachel van De Huismuts

Vergelijkbare berichten