Analoge avonturen | #2

Het is alweer een tijd geleden dat ik een blog in de Analoge avonturen-serie plaatste. Tijd dus om daar verandering in te brengen. Want hoewel ik vooral met een digitale camera platen schiet, heb ik ook een grote liefde voor analoge fotografie. Al lig ik vaak behoorlijk achter met scannen en – precies – het maken van blogs. Daarom gaan we terug naar september 2018 en vervolgen we vanaf daar de weg naar het heden.

Die reis naar Italië

Over die magische reis naar Italië heb ik al veel geschreven. Ruim drie weken trekken mijn vriend Remco en ik eropuit naar dit mooie land, tijdens onze eerste autovakantie. We leggen duizenden kilometers af – van Utrecht naar Grosseto (op zo’n twee uur afstand boven Rome) en terug. Met een boel tussenstops. Onze tijd spenderen we grotendeels op campings, aan het water en in de natuur. Heerlijk, dat buitenleven.

Het stadsleven

Hoewel we in Italië voornamelijk op het platteland verblijven, doen we ook een paar steden aan. De foto’s hieronder maak ik in het mooie Florence – oh, wat zou ik er graag weer naar teruggaan.

Thuis

Het lijkt een grote sprong in de tijd, maar wanneer je in het najaar naar het zonnige Italië gaat, staat eenmaal terug in Nederland al snel de decembermaand voor de deur. Tijd om de kerstboom op te tuigen dus – en dit is voor mij de eerste keer dat ik dit in een eigen huis doe. Een feestje (en die boom laat ik dan ook tot in februari staan).

In het bos

Het is januari (2019 hebben we het dan over), Remco en ik zijn vijf jaar samen. Dat vieren we met een weekendje naar Deventer en omliggende bosrijke gebieden. En er gaat natuurlijk geen bosbezoek voorbij zonder dat de camera erbij wordt gepakt.

De lente is in aantocht

Zodra de lente in zicht is, staan mijn foto’s in het teken van bloemen en groen. Of dat nu thuis is of juist buiten. Van mooie bloesembomen tot het eerste geplukte bosje bloemen van het jaar.

Hier eindigt de reis voor nu, in het voorjaar van 2019. Maar met het scannen ben ik helemaal bij, dus verwacht binnenkort nog een update in deze serie over mijn analoge foto’s. Met een inkijkje in de rest van mijn 2019.

Bekijk meer • fotografie tekstovercontact

Volg Anna Schouten – Tekst & beeld op • InstagramFacebookBloglovin’

Heb je de vorige blogposts al gezien?
Verliefd | Nils en Eva
Bruiloft | Lars en Auke

Vergelijkbare berichten