Beeld | Jessica & Chayenne op de kiek

Afgelopen maand liep ik met Jessica en Chayenne door de mooie stad Utrecht, op zoek naar plekjes om ze op de foto te zetten. De zon scheen, en we vonden een heleboel bloemrijke en warme omgevingen. De perfecte ingrediënten voor het schieten van zomerse kiekjes. In deze blog deel ik het resultaat met jullie. Fijn plaatjes kijken!

Foto | Jessica & Chayenne op de kiek

Foto | Jessica & Chayenne op de kiek

Foto | Jessica & Chayenne op de kiek

Jessica en Chayenne zijn zussen, die zichzelf voor aanvang van de fotoshoot hadden getrakteerd op een dagje in Utrecht. Ik ontmoette ze op een terras, waar ze van iets lekkers genoten. Na wat te kletsen, besloten we op te stappen. Het fotografie avontuur kon beginnen.

Foto | Jessica & Chayenne op de kiek

Foto | Jessica & Chayenne op de kiek

Foto | Jessica & Chayenne op de kiek

Iedere keer wanneer ik weer eens op een middag als deze door mijn stad ronddwaal, betrap ik mezelf op verliefde gevoelens voor deze plaats. Utrecht zit boordevol verstopte steegjes, bloemenstruiken en kleurrijke straten. Ik ben er dan ook dol op om portretten te schieten in deze stad.

Foto | Jessica & Chayenne op de kiek

Foto | Jessica & Chayenne op de kiek

Foto | Jessica & Chayenne op de kiek in Utrecht

Voor de foto’s in deze serie hebben we een route gelopen door het zuiden van de binnenstad van Utrecht. We begonnen op de Springweg, en zijn vanuit daar allerlei kleinere straatjes ingedoken – voor de Utrecht kenners onder ons. Een rustige buurt, met relatief weinig verkeersgangers die in de weg staan voor fotomomenten. Zo konden Jessica en Chayenne zich ontspannen. Met name bij de foto’s die ik van ze samen heb genomen, waarbij ik ze de opdracht gaf om gewoon gezellig te praten en te lachen. Ik wilde ze dan ook zo natuurlijk mogelijk op beeld zetten, zonder sterk geposeerde gezichtsuitdrukkingen.

Heb je ook interesse in zomerse beelden als deze van jezelf (alleen, of samen met iemand anders)? Dat kan! En natuurlijk fotografeer ik niet alleen in Utrecht, maar net zo lief in andere plaatsen of bij je thuis. Ik hoor graag van je. Je kunt contact met me opnemen.

Bekijk meer • fotografie tekstovercontact

Volg Anna Schouten – Tekst & beeld op • InstagramFacebookBloglovin’

Wat vind jij van deze zomerse foto’s?

Heb je de vorige blogpost al gezien?
Een nieuw begin!

Vergelijkbare berichten