Bruiloft | Lars en Auke

Op een prachtige dag, 7 september 2019 om precies te zijn, trouwde dit mooie stel. Lars en Auke, die ik eerder dit jaar al eens voor mijn lens had staan tijdens een loveshoot. Nu was het tijd voor het echte werk: de grote dag! In deze blog deel ik de foto’s met je: kijk mee naar de romantische en liefdevolle bruiloft die ik fotografeerde.

De aankleding

We beginnen bij de aankleding. Alles is tot in de puntjes verzorgd. De feestelijke dag wordt gevierd in het ouderlijk huis van Auke, wat de bruiloft een knusse en vertrouwde sfeer geeft. En de grote tuin, komt die even goed van pas!

Overal zijn details verwerkt in de aankleding – en die worden natuurlijk allemaal goed op de foto gezet. Van kaartjes aan de ceremonietafel tot bewegwijzeringsborden in de bomen met daarop de plaatsen die een rol in hun levens hebben gespeeld.

Klaarmaken voor de dag

De voorbereidingen voor de dag zijn in volle gang. Niet alleen wordt de aankleding van de locatie verzorgd, ook de bruid en de bruidegom trekken hun mooiste outfit aan. Daarna brengen ze afzonderlijk van elkaar – ieder aan een eigen kant van het huis – nog wat tijd door met hun naasten. Vol spanning, want het eerste belangrijke moment is bijna daar: ze mogen elkaar zien!

Als Lars en Auke allebei aan een kant van de schuurdeur staan, is het tijd voor de ontknoping. Ze zijn slechts centimeters van elkaar verwijderd, maar kunnen elkaar nog niet zien. In stilte lezen ze de lieve woorden die ze aan elkaar hebben geschreven, met af en toe wat zacht gegiechel. Brief uit? Dan is het tijd om een stap naar voren te zetten… Uiteraard leg ik het als trouwfotograaf vast.

Nog heel even rustig aan

Dan is er nog wat tijd te doden tot aan de ceremonie, die wordt gevuld met het ophangen van de laatste details (gewoon door de bruid zelf – voor mij de uitgelezen kans om haar kapsel meteen op de kiek te zetten), het roken van een sigaretje, het maken van een snelle duofoto, het aaien van de hond, het strooien van rozenblaadjes en – voornamelijk – het aftellen tot het zover is.

De ceremonie

Dan is het tijd voor toch wel het grootste moment van de dag: de ceremonie. Lars en Auke vertrekken naar binnen, om even later onder toeziend oog van de gasten aan de armen van hun ouders terug naar buiten te komen. De gasten hebben plaatsgenomen in het midden van de tuin, tussen de mooie groene struiken. En waar er overdekkingen zijn opgehangen om de voorspelde regen tegen te houden, komt daar gelukkig niets van terecht: het is een zonovergoten middag.

De gasten luisteren aandachtig naar wat de BABS te vertellen heeft. De geschiedenis van Lars en Auke wordt opgehaald, er komen mooie herinneringen naar boven. En mooi, dat zijn ook de geloftes die Lars en Auke naar elkaar uitspreken. Liefdevol, en om stil van te worden. Dan volgt al gauw het ja-woord en is het officieel!

Hoera!

Taart en bier: het is feest, Lars en Auke zijn getrouwd! Vrijwel meteen barst de borrel los. Overal wordt gefeliciteerd, geproost, gelachen. En dat is voor mij als bruiloftfotograaf dan weer een feest om vast te leggen: wat een vrolijkheid op beeld. Oh, en dan die táárt! Helemaal zelfgemaakt, ook nog eens.

Het avondprogramma

De tijd vliegt: het diner staat al klaar. Het avondprogramma breekt aan. En dat vindt het eerste deel van de avond nog gewoon lekker in de tuin plaats – het weer laat het allemaal toe. Terwijl er wordt gesmikkeld van het buffet, worden er stukjes opgevoerd. Een en al vermaak.

Tussen de maïskolven

Als het eten op is, piepen het stel en ik er even tussenuit: het is tijd voor de loveshoot tijdens de bruiloft. We duiken het maïsveld nabij de feestlocatie in, want dat staat prachtig op de plaatjes. Tel daar de zon bij op die langzaam ondergaat, en je krijgt het volgende resultaat.

Het feest kan beginnen

Dan breekt het feest in de schuur aan – dat nog tot in de late uurtjes door zal gaan. Het stel trapt het feest af met een rondje langs alle gasten, om zo iedereen even te spreken. Dan volgt er een prachtige openingsdans. En vervolgens is het tijd voor de gasten om de dansvloer te betreden.

Wat was het een práchtige dag. Lars en Auke, bedankt dat ik bij jullie mooie bruiloft mocht zijn! Op zoek naar een fotograaf voor jouw bruiloft of voor andere momenten? Ik leg het graag vast, neem contact met mij op!

Bekijk meer • fotografie tekstovercontact

Volg Anna Schouten – Tekst & beeld op • InstagramFacebookBloglovin’

Heb je de vorige blogposts al gezien?
Reis | Roads of Mallorca
Reis | Vakantie op Mallorca (uitgebreid reisverslag)

Gerelateerde berichten

Vergelijkbare berichten