Tekstschrijver, blogger en fotograaf voor psychologieblog van BrainNetwork

Als blogger en copywriter schrijf ik over uiteenlopende onderwerpen. Dit kunnen diepgaande onderwerpen zijn, zoals naar voren komt in de teksten die ik maak voor psychologiepraktijk BrainNetwork. Regelmatig schrijf ik als copywriter blogs voor de website van BrainNetwork. Het doel? De lezer informeren over psychologische problemen, op een wijze die goed te volgen en begrijpen is. Van slaapproblemen tot angstklachten, van burn-outs tot specifieke behandelmethodes: dit is de content waar ik over schrijf voor de psychologieblog.

Tekstschrijver voor psychologiepraktijk

Voor de blog van BrainNetwork schrijf ik over uiteenlopende relevante psychologische thema’s. Het betreft diepgaande blogs, waar voorafgaand aan het schrijven een stuk research bij komt kijken. Hoewel ik geen psychologie heb gestudeerd, komt mijn universitaire achtergrond wel goed van pas bij het lezen van onderzoeken en artikelen over de betreffende thema’s.

Als tekstschrijver ben ik graag in de weer met diepgaande en informerende artikelen, die de lezer echt iets bij kunnen brengen. Wetenschappelijke informatie tover ik om tot behapbare, begrijpelijke en goed leesbare teksten, ook voor de leek. Zo kan iedereen de teksten volgen. Hoewel de blogs serieuze onderwerpen bevatten en vrij lang van stuk zijn, kennen ze tevens een vermakelijk en inspirerend randje, door bijvoorbeeld tips te geven en voorbeelden te schetsen.

De samenwerking met praktijkeigenaar Ilse Mennen loopt gestroomlijnd: we bespreken de geschikte onderwerpen voor de blogs, delen relevante stukken ter research en bespreken tekstuele zaken. Ilse noemt over de samenwerking:

TESTIMONIAL ILSE

‘Anna schrijft blogs voor op onze site. Daar zijn we heel blij mee, want Anna is ten eerste een spontane en prettige collega om mee samen te werken. Daarnaast werkt ze zeer nauwkeurig en verdiept zich volledig in de onderwerpen waar ze over schrijft. Ze doet onderzoek en kijkt naar wat voor de lezer interessant is. Ook denkt ze met je mee en durft in het schrijven van blogs de lead te nemen. Je kunt het met volle vertrouwen aan haar overlaten.’

Copywriter voor verdiepende blog: de verhalen

De blogs die ik schrijf voor de psychologiepraktijk kennen verschillende thema’s. Van psychologische klachten die mensen kunnen ervaren tot behandelingen die kunnen helpen om van de klachten af te komen: het zijn allemaal relevante thema’s voor de blog van de praktijk. Hieronder vind je de links naar een aantal verdiepende artikelen van mijn hand:

Hoe herstel je van een burn-out? Oorzaak & behandeling
In ons dagelijks leven hebben we veel verplichtingen en zijn we vaak druk. Stress ligt op de loer. Als je regelmatige of chronische stress ervaart, kan dit leiden tot verschillende klachten. Stressklachten kunnen overgaan in een burn-out: een uitputtingstoestand van je lichaam en geest, waarbij er voor een langere tijd sprake is van overspannenheid. Als je een burn-out hebt, wil je hier natuurlijk weer zo snel mogelijk van herstellen. Hoe herstel je van een burn-out? We leggen je er graag meer over uit in deze blog.

Ik heb angst- en paniekklachten: wat kan ik hieraan doen?
Iedereen is weleens bang. Angst is een natuurlijke emotie die opspeelt bij dreigend gevaar. Bij buitenproportionele angst- en paniekklachten is er echter iets anders aan de hand: de angst speelt op in situaties waarin er geen daadwerkelijk gevaar is. Je kunt tijdens een angstaanval bijvoorbeeld denken dat je doodgaat als je in de supermarkt staat. Deze klachten van angst en paniek kunnen vanwege de intensiteit een grote belemmering vormen in het dagelijkse leven. Gelukkig kunnen de klachten worden verholpen! In deze blog lichten we meer toe over angst- en paniekklachten en de oplossingen die hiervoor zijn.

Wat is EMDR en bij welke klachten is deze behandeling effectief?
Je hebt er misschien al eens van gehoord: EMDR. Dit is een type therapie voor mensen die last hebben en blijven houden van de gevolgen van een schokkende, stressvolle ervaring. Voorbeelden zijn geweldsincidenten, seksueel misbruik, brand of een ongeval. EMDR therapie helpt om beter om te kunnen gaan met de traumatische gebeurtenis. Hoe werkt EMDR precies en bij welke klachten is deze behandeling effectief? Lees ons artikel om er meer over te weten te komen.

Wat is Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en waar kan het bij helpen?
Wil jij je persoonlijke veerkracht ontwikkelen, zodat je je niet langer hoeft te laten tegenhouden door obstakels die je belemmeren in de dingen die je belangrijk vindt in je leven? Acceptance and Commitment Therapy (ACT) kan je helpen met het aannemen van een andere houding tegenover vervelende problemen of gedachten. Een ACT behandeling draait om inzicht en acceptatie, evenals het doorbreken van patronen. Zo hoef je niet meer te vechten tegen onvermijdelijke zaken, die je in de weg staan. Benieuwd hoe ACT precies werkt en wanneer een behandeling effectief is? Dat leggen we je graag uit.

Slaapproblemen: oorzaken & tips om beter te slapen
Zodra je in bed ligt, begin je met piekeren en kom je niet in slaap. Of je bent wel in slaap gevallen, maar wordt om de haverklap weer wakker. Heel vroeg wakker worden, ver voor de wekker gaat: nog zo’n probleem… Slaapproblemen zijn enorm vervelend. Hoe graag je ook wilt slapen, het lukt je niet – en dat is frustrerend. De boosdoener? Dat is in veel gevallen stress. Gelukkig kun je slecht slapen aanpakken: in dit artikel leggen we er meer over uit én delen we slaaptips.

Fotografie voor praktijk in psychologie

Hoewel het tekstschrijven de voornaamste taak is waar ik me mee bezighoud voor BrainNetwork, heb ik tevens de foto’s voor de praktijk gemaakt die je in deze blogpost voorbij ziet komen. Dit is een goed voorbeeld van hoe mijn werkzaamheden als tekstschrijver en fotograaf kunnen samenkomen. Ter afsluiting van dit blogverhaal, vind je hieronder nog een aantal beelden.

Ben je op zoek naar een content creator, als tekstschrijver en/of fotograaf? Ik kan deze werkzaamheden afzonderlijk van elkaar inzetten, of ze juist combineren. Van startup tot groot bedrijf: bij interesse in een samenwerking hoor ik heel graag van je. Neem contact met me op!

Bekijk meer • fotografie tekstovercontact

Volg Anna Schouten – Tekst & beeld op • InstagramFacebookBloglovin’

Heb je de vorige blogposts al gezien?
Content creator: copywriting en fotografie voor startup Upperbloom
Portretfotografie voor ondernemer | Serf

Vergelijkbare berichten