Over mij

Wie ben ik als freelance copywriter, blogger en redacteur?

Hoi! Ik ben Anna.


Geboren in 1993 en wonend in Utrecht (leukste stad!). Schrijven is mijn lievelingsbezigheid. In 2016 ben ik mijn bedrijf gestart en sinds 2020 werk ik als fulltime freelance tekstschrijver. Een waar feest!

Ik kan me volledig verliezen in het zoeken naar de juiste woorden. Al zolang ik me kan herinneren, ben ik geboeid door tekst. Vroeger verslond ik boeken en al gauw pakte ik ook zelf pen en papier erbij. Dat ik hier mijn beroep van heb kunnen maken, is toch wel een droom die uitkomt.

Mijn interessegebied is breed: of ik me nu verdiep in het schrijven van een creatieve blog of een commerciële campagnetekst – mij maak je er gelukkig mee.

Werkervaring en studies


IK WERK(TE) AL MET

3voor12/Utrecht, Adidas, de Bijenkorf, BrainNetwork, HEMA, IkWoonFijn.nl, Le Guess Who? Festival, Museumvereniging (Museumkids), RAUM, Reebok, Seeders, SPRING Performing Arts Festival, Upperbloom, VPRO en ZalandoIK STUDEERDE

Master (MA) Journalistiek en Nieuwe Media – Universiteit Leiden (afgerond in 2019)
• Stage – VPRO

Bachelor (BA) Communicatie- en Informatiewetenschappen – Universiteit Utrecht (afgerond in 2016)
• Stage – CJP
• Exchange semester – Journalism Studies – Monash University (Melbourne, Australië)Bekijk mijn LinkedIn-profiel. Mijn cv is op aanvraag beschikbaar.

Meer over mij

Vrije tijd // Interesses

blij mens • creatief • cultuurliefhebber • luisteraar • nieuwsgierig


Als ik niet aan het werk ben, bevind ik me het liefst in gezelschap van vrienden. In de kroeg bijvoorbeeld, met speciaalbiertjes en een portie bittergarnituur op tafel. Thuis kijk ik ’s avonds graag films. Favoriete genres: thriller, horror, drama, crime en mystery. Ook maak je me blij met een lange wandeling. Of gewoon, met een middag hangen op de bank. Muziek klinkt uit de speakers. Een dik boek erbij en ik ben wel een paar uur zoet in huis, met uitzicht op mijn kamerplanten en andere stijlvolle interieuritems (kleine verzamelaar, zo mag je me ook wel noemen). Oh, het liefst zou er dan ook een kat naast me zitten, maar die heb ik helaas nog niet rondlopen. En mijn lievelingsweekend in het jaar? Dat is tijdens het festival Lowlands!

Ook fotografeer ik graag, zowel digitaal als analoog. Eerder heb ik dit binnen mijn bedrijfsvoering gedaan naast het tekstschrijven (en nu maak ik nog een enkele keer foto’s in opdracht) – voor ik besloot me grotendeels op het schrijven te richten. Maar de camera gaat nog regelmatig mee op stap, om gezellige kiekjes te schieten.

Een heerlijk cliché: hoewel ik een harde werker ben, probeer ik ook zoveel mogelijk van het leven te genieten. Het stuk vrijheid dat het ondernemerschap me brengt, past goed bij de wijze waarop ik mijn leven wil inrichten. Lekker op mijn manier!

Denk je dat er een klik is? Yes!

Ik hoor graag van je.