Portretfotografie voor ondernemer | Serf

Serf vroeg me om foto’s van hem te maken. Zijn wens? Zakelijke portretfotografie, maar dan wel met een warm randje. Dat is een opdracht waar ik als portretfotograaf blij van word: ik zet graag een sfeervol resultaat neer met mijn beelden. We gingen aan de slag met de fotoshoot in Utrecht. Zowel binnens- als buitenshuis schoten we verschillende portretfoto’s. Je kunt het resultaat nu bekijken!

Zakelijke portretfotografie met warm randje - professioneel portretfotograaf Utrecht

Sfeervolle portretfoto’s: binnenshuis

Op een wisselvallige dag in april gaan we aan de slag met de fotoshoot. Het is spelen met het weer: het ene moment regent het, dan weer schijnt de zon. Een leuke uitdaging is het zeker! Serf wil graag een deel van de foto’s binnen maken, waar we mee starten. We houden een praatje, ik licht hem alles toe over de werkwijze van de fotoshoot en laat voorbeelden zien, waarna we aan de slag gaan.

De informele sfeer op de foto’s is belangrijk, en tegelijkertijd moet een deel van de beelden geschikt zijn om zakelijk in te zetten. Met verschillende poses en kledingwissels werken we naar dit resultaat toe.

Zakelijke portretfotografie in huis - professioneel fotograaf voor ondernemers Utrecht

TESTIMONIAL SERF

‘De fotoshoot met Anna was echt een uitje. Ze komt goed voorbereid binnen, luistert naar wat je wilt, en improviseert op een creatieve & professionele manier. Ze brengt een positieve, rustige en zelfverzekerde sfeer met zich mee die ervoor zorgt dat je blijft communiceren voor een optimale samenwerking. Het was een leuke middag met een prachtig resultaat. Een echte aanrader!’

Portretfotografie voor ondernemers in huis - fotograaf portretten Utrecht

Professionele portretten: buiten foto’s maken

Niet alleen binnen, maar ook buiten maken we portretfoto’s. Zo creëren we een afwisselende set aan beelden, met voldoende variatie. We wachten tot de zon begint te schijnen – voor het mooiste licht op de foto’s in de buitenlucht. Hier kiezen we voor een groene achtergrond, door de professionele portretfoto’s in een park te schieten. Op die manier leggen we meerdere settings vast, voor een goed geheel.

Serf, dankjewel dat ik je op de kiek mocht zetten! Ben of ken je iemand die ook op zoek is naar een professionele portretfotograaf? Ik hoor het heel graag: neem gerust contact op.

Bekijk meer • fotografie tekstovercontact

Volg Anna Schouten – Tekst & beeld op • InstagramFacebookBloglovin’

Heb je de vorige blogposts al gezien?
Trouwfotografie Arnhem | Merel en Meri
2020 | Recap van mijn eerste jaar als fulltime freelance tekstschrijver en fotograaf

Vergelijkbare berichten