Fotoshoot voor ondernemer | Yasmin

Eén van mijn lievelingswerkzaamheden als fotograaf? Dat is een fotoshoot met portretten voor ondernemers. Het liefst zo persoonlijk mogelijk. En dat zat wel goed met de portretfoto’s die ik voor illustrator Yasmin maakte: in haar gezellige kantoor gingen we aan de slag met het creëren van spontane beelden. Kijk je mee naar het resultaat?

Fotografie voor ondernemers: thuis op kantoor

In de stad, in een natuurgebied of gewoon lekker thuis: met mij als fotograaf kies jij waar de foto’s worden gemaakt. Bij fotografie voor ondernemers is een fotosessie op je werkplek vaak een perfect idee. Ook bij de foto’s voor Yasmin: haar stijlvolle home office vormde het decor voor de fotoshoot, bestaande uit portretfoto’s en wat lifestyle beelden voor haar bedrijf.

Zo’n mooi thuiskantoor, aangekleed met Yasmins werk, is toch wel dé uitgelezen locatie om voor sfeer op de foto’s te zorgen. Helemaal passend bij mijn kleurrijke fotografiestijl, die in deze kiekjes echt naar voren komt.

TESTIMONIAL YASMIN

‘Anna maakt supermooie foto’s. Ze neemt de tijd om op een relaxte manier foto’s te maken waardoor je je op je gemak voelt en de beste foto’s gemaakt kunnen worden. De foto’s zijn ook snel verstuurd. Heel erg blij mee en aanrader!’

Illustraties in beeld

Yasmin is illustrator – je vindt haar fraaie creaties via haar site of webshop YasminPrints op Etsy. Het was natuurlijk belangrijk om haar mooie posters en kaarten goed in beeld te brengen. Daar hebben we dan ook mee gespeeld tijdens de fotoshoot, door illustraties vast te houden, uit te stallen en Yasmin zogenaamd aan het werk te zetten.

De beelden krijgen zo ook meteen een natuurlijke uitstraling. Het is net alsof je naar een werkdag in Yasmins bedrijf kijkt. Een vermakelijk kijkje achter de schermen: ideaal om dit over te kunnen brengen met fotografie voor je bedrijf!

Persoonlijke fotografie voor ondernemers

In mijn fotografie is het belangrijk om zoveel mogelijk persoonlijkheid naar voren te laten komen. Onderstaande beelden zijn in Yasmins woonkamer gemaakt: dat zorgt voor een huiselijke sfeer. Maar het zijn ook de details die hieraan bijdragen. Yasmins signature drankje bijvoorbeeld, Coca-Cola Zero (ja joh, wie weet halen we er zelfs nog een sponsoring uit!).

Ook kat Cooper stond model – gelukkiger kun je mij als kattenfan tijdens een fotoshoot niet maken. En kleding doet natuurlijk ook veel voor het beeld. Met meerdere outfits, van basic tot kleurrijk, zijn de foto’s lekker afwisselend geworden. Zeker een aanrader, en daar is dan ook gewoon de tijd voor als je een fotoshoot boekt bij mij!

Het thuiskantoor fotograferen

Om ook een goede impressie van Yasmins fijne werkplek te kunnen geven, fotografeerde ik haar thuiskantoor. Illustraties, stickers en tape op het bureau, de kat die toekijkt vanaf het bed. Een gezellig tafereel, dat ik ook weer heb bewerkt in mijn kleurrijke stijl.

Portretfoto’s maken in de stad

Om voor nog meer afwisseling in de foto’s te zorgen, doken we nog even het mooie Leiden in. Ook zo’n straatje in de stad vormt een beeldige achtergrond voor de foto’s.

Een leuke afsluiting van een ontspannen middag, waarbij we echt de tijd namen om verschillende beelden te maken – en om tussendoor ook gewoon gezellig te kletsen. En zo vul ik mijn fotoshoots voor ondernemers het liefst in! Het resultaat? Gevarieerde, persoonlijke én spontane portretfoto’s om in te zetten voor jouw bedrijf.

Ben je op zoek naar een portretfotograaf? Ik leg jou graag vast, op een persoonlijke en warme manier. Geen sterk geposeerde foto’s, maar gewoon zoals jij bent. Voor je bedrijf, een sollicitatiegesprek, een nieuwe site of om te bewaren voor later: er zijn genoeg redenen voor portretfotografie. Ik zet je met liefde op de kiek – neem contact met mij op!

Bekijk meer • fotografie tekstovercontact

Volg Anna Schouten – Tekst & beeld op • InstagramFacebookBloglovin’

Heb je de vorige blogposts al gezien?
Loveshoot | Mike en Michelle
Nieuw | Fotografie voor horeca

Vergelijkbare berichten