Productfotografie | Festivalbox

Ik zet me graag zo breed mogelijk in als fotograaf. Afgelopen maand ging ik aan de slag met iets nieuws, namelijk professionele productfotografie: voor het eerst als fotoklus! Ik oefende al wel vaker in huis met het maken van productfoto’s en vond het dan ook heel tof om hier nu een klant mee te mogen verblijden. Voor ontwerper Marieke van Hove fotografeerde ik simulatiebox De Ander, die zij heeft gemaakt voor festivalorganisaties. Lees en kijk je mee?

Productfotografie voor ondernemers

Iets nieuws in mijn assortiment als fotograaf dus, productfotografie voor ondernemers. Marieke nam contact met me op en vertelde me over haar project De Ander: een simulatie ontwikkeld voor festivalorganisaties. In deze simulatie worden vijf waargebeurde ervaringen van professionals uit de evenementenwereld verteld via een pakketje dat wordt thuisgestuurd en een bijbehorende app. Zo komen festivalmedewerkers op een laagdrempelige manier in aanraking met het thema inclusiviteit, met verhalen over bijvoorbeeld gender en mentale gezondheid.

Een bijzonder en innoverend project, met een inspirerend verhaal erachter. Wat er nog ontbrak? Mooie productfoto’s voor haar website! Marieke wilde haar box duidelijk in beeld hebben, zonder meteen alle inhoud weg te geven. Aan mij de taak om de bezoeker van haar website nieuwsgierig te maken en te prikkelen met de foto’s, maar ook nog een beetje te laten gissen. Ik heb ervoor gekozen om de foto’s een wat losse en vrije opstelling te geven en om de beelden soms scherp uit te snijden.

Kleurrijke en opvallende productfotografie

Meer over de stijl van de beelden? Marieke wilde graag kleurrijke en opvallende productfoto’s. Het liefst in een theatrale setting: goed passend bij de festivalwereld. Vandaar dat de opzet een beetje rommelig mocht ogen, bijvoorbeeld met de gekleurde doeken in Mariekes huisstijl als ondergrond. En dat past helemaal in mijn straatje als fotograaf: ik maak het liefst kleurrijke en vrolijke beelden, die iets unieks uitstralen.

Een poosje geleden heb ik een studiolamp gekocht, om tevens in te zetten bij mijn horecafotografie – en die kwam natuurlijk perfect van pas bij deze fotoshoot. Met behoorlijk felle verlichting is het product duidelijk in beeld én ogen de foto’s expressief. Precies zoals wenselijk was.

Productfoto’s maken in een thuisstudio

Hoe het proces in z’n werk ging? Ik creëerde thuis een ministudio en ging een middag lang aan de slag met het maken van de productfoto’s, uiteraard onder toeziend oog van Marieke. Heerlijk om hiermee bezig te zijn: om uitgebreid na te denken over de styling, alles tot in de details perfect neer te leggen en zo sterke en sprekende productfoto’s te maken. Dat smaakt naar meer.

Ben je op zoek naar een professionele fotograaf uit omgeving Utrecht? Neem contact met me op voor een samenwerking: ik hoor heel graag van je! Productfotografie, foodfoto’s, interieurfotografie, evenementenfotografie, fotografie voor ondernemers en bedrijven of juist portretfotografie: ik ben inzetbaar voor verschillende projecten. Bekijk mijn pagina over fotografie voor meer informatie en mijn portfolio.

Bekijk meer • fotografie tekstovercontact

Volg Anna Schouten – Tekst & beeld op • InstagramFacebookBloglovin’

Heb je de vorige blogposts al gezien?
Fotoshoot voor ondernemer | Yasmin
Loveshoot | Mike en Michelle

Vergelijkbare berichten