Event | Utrecht ontdekken met Waar Utrecht Eet

Ik ben dol op Utrecht, de stad waar ik woon. Daarom probeer ik er ook zo vaak mogelijk op uit te gaan en nieuwe plekjes te ontdekken. Maar dat ik daarmee behoorlijk achter op schema lig, bleek laatst maar weer tijdens een food event georganiseerd door Waar Utrecht Eet. Twee van de fijne horecaplekken waar we heengingen, waren mij nog onbekend. In deze blog vertel ik je meer over deze locaties én over de gezellige dag!

De dag beginnen met koffie

We begonnen de dag, een zondagochtend met sneeuw (inderdaad: alweer eventjes geleden – ik moest nog de tijd vinden voor deze blog), bij koffiebar 30ml Coffee Roasters. Een beeldschoon ingerichte koffiezaak die een relaxte sfeer uitstraalt, en waar je naast koffie terecht kunt voor een lunch of een vroege borrel. Bij 30ml kregen we een cursusje over specialty koffie, en proefden we espresso’s en filterkoffie. Naast proeven speelde ook ruiken een belangrijke rol: welke verschillen merkten we nu tussen bonen van ketens als Starbucks en zaakjes waar specialty koffie wordt geserveerd?

Event | Utrecht ontdekken met Waar Utrecht Eet

Event | Utrecht ontdekken met Waar Utrecht Eet

Mijn vriend (en ik zo langzamerhand ook) is een grote koffiesnob en zodoende was dit voor mij al enigszins bekend terrein – zo wist ik dat 30ml de bonen niet zo donker brandt en zo een bittere smaak voorkomt –, maar nog altijd vind ik het interessant om meer te leren over dit veelzijdige warme zwarte drankje. En natuurlijk is het altijd goed om hier de dag mee te beginnen! Oh, en dat koffie fotogeniek is, moet ik ook nog even meegeven. Mijn camera hield ik natuurlijk weer paraat!

30ml • VREDENBURG 23 • UTRECHT

Event | Utrecht ontdekken met Waar Utrecht Eet

De Franse sfeer proeven bij Danel

Na het opladen met koffie verlieten we 30ml. Gelukkig hoefden we maar een klein stukje door de sneeuw te banjeren: de volgende locatie, Danel, bevond zich op een steenworp afstand. In dit prachtige, ruime restaurant, dat zich onder het dak van TivoliVredenburg bevindt, komt de Franse sfeer naar voren. De zwart-witte vloer met daarbij bordeauxrode banken, en de bijbehorende bollampen, spiegelwand en grote open bar: ze maken het plaatje compleet. Je ogen zullen zich niet vervelen in Danel. Wel oogt de plek, zeker vanaf buiten gezien, wat chic: iets wat je misschien kan afschrikken. Maar daarom is er deze blog om je te vertellen dat dit anders zit, zoals ook de ober ons op het hart drukte: Danel is een gezellige en informele plek.

Op zoek naar Utrecht tips? Hotspot Danel bij Vredenburg!

Hotspot in Utrecht: borrelen bij Danel

Na een welkomstdrankje doken we hier zelf de keuken in: we gingen tarte tatin maken. Appeltaart op z’n kop, ooit eens per ongeluk gecreëerd toen een taartbakker was vergeten om de bodem te leggen – zoals het verhaal gaat. En die taart is eigenlijk heel eenvoudig te maken, zolang je maar even de tijd neemt om de karamel met geduld te koken. De kok deed voor, wij deden na en na afloop proefden we allemaal een heerlijk stukje van de zelfgemaakte taarten.

Danel • VREDENBURGKADE 11 • UTRECHT

Tarte tatin bakken bij Danel in Utrecht

Event | Utrecht ontdekken met Waar Utrecht Eet

Utrecht ontdekken: welke plekken mag jij niet missen?

De tafel vol mezze

Ook na het taart bakken hoefden we ons niet ver te verplaatsen naar de volgende locatie: we gingen Hoog Catharijne in, om een tafel te bemachtigen in het pas geopende Comptoir Libanais. Zoals de naam al doet vermoeden, staat de Libanese keuken centraal in dit restaurant. Ook de inrichting speelt een grote rol: er is veel aandacht besteed aan de aankleding van de zaak. Tegels en schilderingen op de muren, een mix van verschillende meubelstukken en vele accessoires ter versiering van het restaurant: een ware explosie van vrolijkheid. En daar doet het kleurrijke eten nog een schepje bovenop.

Libanees eten in Utrecht Hoog Catharijne

Event | Utrecht ontdekken met Waar Utrecht Eet

Over het eten gesproken: dat was er heel smakelijk. We ontdekten de Libanese eetcultuur aan de hand van mezze: verschillende hapjes op tafel om zo van alles een beetje te kunnen proeven. De smaakrijke kruiden en verse groenten: een heuse traktatie.

Comptoir Libanais • CATHARIJNE ESPLANADE 49 • UTRECHT

Bedankt voor de uitnodiging en de gezellige, smakelijke dag, Waar Utrecht Eet! Wat kan ik er toch van genieten om nieuwe plekjes in Utrecht te ontdekken – en ik ben dan ook zeker van plan om nog eens terug te komen.


Bekijk meer • fotografie
tekstovercontact

Volg Anna Schouten – Tekst & beeld op • InstagramFacebookBloglovin’

Kende jij deze Utrecht tips al? Wat zijn jouw favoriete, niet-te-missen horecaplekken in Utrecht?

Heb je de vorige blogposts al gezien?
• Beeld | Eva op de kiek
Beeld | De herfst tegemoet
Persoonlijke herinnering | De grote verhuizing

Vergelijkbare berichten